Burkānu burgers
Pasniegšanas vienības
5
Pagatavošanas laiks
30
Sastāvdaļu saraksts
Burkāni rīvēti
1 kg
olas
7 gab.
krējuma
0,5 kg k
miltu
0,15 kg
Sāls
pēc garšas
Pipari
pēc garšas
ķiploka daiviņas
3
Pētersīļi
pēc garšas
ingvera
0,01 kg
maltas liellopu gaļas
0,5 kg
Čedera siera
5 gabaliņi
Burgeru mērce
Pagatavošanas metode:
Sajauc malto liellopu gaļu, 2 olas, smalcinātu ķiploku un pētersīļus, pievieno garšvielas un veido burgerus. Izcep burgerus. Nosusina rīvētos burkānus, sajauc ar ķiploku, ingveru un svaigiem garšaugiem. Sajauc 5 olas, miltus un krējumu. Masu sajauc ar burkāniem. No iegūtās burkānu masas veido plāceņus, kuru diametrs ir 8 cm, apcep pannā nelielā eļļas daudzumā. Pannā tikai apcep, bet pilnībā izcep cepeškrāsnī 180°C temperatūrā. Veido burgerus. Pievieno Čedera sieru.
Pasniegšanas padomi:
Burgeri pasilda cepeškrāsnī, līdz siers izkūst. Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem.