Greenology

Vai jūs zināt, kādi ir labākie augu izcelsmes ēdienu veidi? Uzziniet par Greenology pīlāriem: uztura un tehnoloģiju padomiem, augu izcelsmes tendencēm, zināšanām par jūsu klientu vajadzībām un labākajām receptēm. Pievienojieties Greenology Academy un iedvesmojieties no augu ēdienu gatavošanas meistariem.

Gatavošanas tehnikas: fritēšana

Fritēšana ir termiskas apstrādes process, kura laikā produkts tiek cepts vai vārīts taukvielās — tā sauktā iegremdēšanas metode, kas paredz, ka produkts paliek iegremdēts uzkarsētās taukvielās visa gatavošanas procesa laikā.

 

Lasīt vairāk

Kulinārijas tehnikas: emulģēšana

Emulģēšana ir process, kura gaitā tiek apvienotas divas neviendabīgas šķidras vielas, kas citādi nav savienojamas viena ar otru. Gastronomijā pastāv emulsijas, kuru sastāvā ir divu veidu vielas — taukvielas un ūdens. Emulģēšanas procesa gaitā vienas vielas molekulas tiek mehāniski sadalītas tā, lai tās pilieni varētu iespiesties starp otras vielas molekulām. Šī procesa rezultātā tiek iegūta patīkama konsistence — krēmīgs, biezs maisījums.

 

Lasīt vairāk

Kulinārijas tehnikas: kūpināšana

Kūpināšana ir process, kura ietvaros produkts tiek iekonservēts un aromatizēts ar dūmiem. Konservēšanas process notiek kūpinātā produkta virsmas izžūšanas rezultātā, ko izraisa mitruma zaudēšana un dūmu nogulsnēšanās uz svaigā produkta virsmas, kā arī iekļūšana tajā. 

 

Lasīt vairāk

Kulinārijas tehnikas: recināšana

Recināšana, zināma arī kā želēšana vai želatinizēšana, ir koagulācijas process t.i. koloīdu pārvēršana no šķidra stāvokļa pusšķidrā (želejā). Recināšanas tehnika pārtikas pārstrādē tiek izmantota, lai piešķirtu atbilstošu struktūru dažādiem pārtikas produktiem.

Lasīt vairāk