Turku zirņu humuss

Sastāvdaļu saraksts

Turku zirņi

1 kg

Olīveļļa

0,3 kg

Sezama pasta

0,01 kg

Ķiploki

3 daiviņas

Citronu sula

0,1 l

Sāls

Pipari

Paprikas pulveris

Svaigs koriandrs

Pitas maize

Pasniegšanas vienības

10

Pagatavošanas laiks

25

Sastāvdaļu saraksts

Turku zirņi

1 kg

Olīveļļa

0,3 kg

Sezama pasta

0,01 kg

Ķiploki

3 daiviņas

Citronu sula

0,1 l

Sāls

Pipari

Paprikas pulveris

Svaigs koriandrs

Pitas maize

Pagatavošanas metode:

Turku zirņus nosusina, bet to konservēšanas šķidrumu atliek malā. Turku zirņus sablendē kopā ar saspaidītiem ķiplokiem, citronu sulu, sezama pastu, sāli, pipariem un olīveļļu. Ja nepieciešams, konsistenci koriģē, pievienojot turku zirņu šķidrumu.

Pasniegšanas padomi:

Servē šķīvī, apslaka ar sezama eļļu, pārkaisa ar garšvielām un koriandru. Pasniedz aukstu ar pitas maizi.

Produkti šajā receptē:

Turku zirņi