Turku zirņu humuss
Pasniegšanas vienības
10
Pagatavošanas laiks
25
Sastāvdaļu saraksts
Turku zirņi
1 kg
Olīveļļa
0,3 kg
Sezama pasta
0,01 kg
Ķiploki
3 daiviņas
Citronu sula
0,1 l
Sāls
Pipari
Paprikas pulveris
Svaigs koriandrs
Pitas maize
Pagatavošanas metode:
Turku zirņus nosusina, bet to konservēšanas šķidrumu atliek malā. Turku zirņus sablendē kopā ar saspaidītiem ķiplokiem, citronu sulu, sezama pastu, sāli, pipariem un olīveļļu. Ja nepieciešams, konsistenci koriģē, pievienojot turku zirņu šķidrumu.
Pasniegšanas padomi:
Servē šķīvī, apslaka ar sezama eļļu, pārkaisa ar garšvielām un koriandru. Pasniedz aukstu ar pitas maizi.